Nummer 44, 1 november 2008

Nadat de single vorige week van #5 naar #1 ging, voert de 2008-remix van Show me love van Robin S deze week voor de 2e week de Top 40 aan.
Robin S is hierdoor direct de langstgenoteerde Robin op #1, want zoals je vorige week al kon lezen, bleven Robin Gibb en Robin Beck op 1 week op #1 steken.


Deze week blijft de gehele top 5 staan.
Hierdoor staan Viva la vida van Coldplay nog steeds op #3 en Sweet about me van Gabriella Cilmi nog steeds op #4. Deze singles staan inmiddels 16 resp. 17 weken genoteerd.
Het is pas de 2e keer in de geschiedenis van de Top 40 dat in de top 4 twee platen staan die beiden langer dan 15 weken genoteerd staan.
Alleen op 26 juni 1965 gebeurde het ook met Hello Josephine van the Scorpions in de 19e week op #2 en The birds and the bees van Jewel Akens in de 16e week op #3.


De snelste stijger komt deze week op naam van It's London calling van Kane.
De single stijgt in de 2e week van #21 naar #10 en is de 12e top 10-hit voor deze Hagenezen.


Eén van de meest controversiële hits van het jaar 2008 is wel I kissed a girl van Katy Perry.
Het liedje over een lesbische ervaring bereikte #1 in de Top 40, maar stond ook aan kop van de hitlijsten in o.a. Engeland en Amerika.
In die laatste landen is het toch wel opvallend dat dit onderwerp wél geaccepteerd wordt, terwijl een plaat als Maak me gek van Gerard Joling (per saldo over homosex) direct geboycot zou worden.

Katy Perry werd op 24 oktober 1984 als Katheryn Hudson in Santa Barbara, Californië geboren.
Ze groeide op in een gezin waar beide ouders dominee waren en luisterde thuis naar gospelmuziek. Ze zong zelf in een kerkkoor en bracht vlak voor haar 17e verjaardag het debuutalbum Katy Hudson uit met daarop allerlei gospelnummers.

We zijn inmiddels 7 jaar later en op haar 2e album One of the boys heeft ze het over een andere boeg gegooid, getuige tracks al Ur so gay en I kissed a girl.
Daarnaast heeft Katy intussen haar artiestennaam veranderd in de achternaam van haar moeder, Perry, omverwarring met actrice Kate Hudson te voorkomen.

Deze week komt de opvolger van I kissed a girl als hoogste nieuweling op #22 de Top 40 binnen.
Hot n cold is de 2e hit voor Katy Perry.


De Amerikaanse danceact Wamdue Project bestaat uit producer Chris Brann, die afkomstig is uit Atlanta.
Chris begon zijn muzikale carrière in 1995 met twee naamgenoten, want samen met Chris Clarke (DJ Deep C) en Chris Udoh (Udoh) vormde hij Wamdue Kids.
Ze brachten diverse platen uit, waarna Chris Brann ook zelfstandig aan de slag ging onder namen als P'Taah, the Ananda Project en Wamdue Project.

Het enige commerciële succes dat Chris ooit in Nederland had, was de single King of my castle. Deze plaat dateerde uit 1997, werd in 1998 door Roy Malone (echte naam: Mauro Ferrucci) geremixt en die laatste versie werd in 1999 een #2-hit in de Top 40.
Sindsdien was het stil rondom de Wamdue Project, maar 9 jaar nadien komt een remix door Rowald Steyn de Top 40 binnenzetten.
Deze Rowald Steyn maakte ook al remixen van o.a. Tell the sky falls down van Dash Berlin, dat eerder dit jaar tot #37 kwam.

Enkele maanden geleden liep Atlantic Ocean wat op de zaken vooruit door de remix van Waterfall de titel Waterfall 2009 mee te geven en Wamdue Project is nu net zo vooruitstrevend, want het komt deze week op #29 de Top 40 binnen met King of my castle 2009.
Het zal hoogstwaarschijnlijk nog een maand of 3 duren voordat de 2011-versie van een oude hit de Top 40 binnen zal komen.....
Hoewel het nog 2008 is, komt dus de 2009-versie van King of my castle op #29 de Top 40 binnen en levert Wamdue Project de 2e Top 40-hit op.


Achter de Britse act Booty Luv gaan Seamus Haji en DB Boulevard schuil.
Seamus Haji maakte eerder al een eigen versie van Last night a DJ saved my life (origineel was een #2-hit voor Indeep) en maakte platen onder namen als BBT, Mekkah en Big Bang Theory.
Achter DB Boulevard zitten Alfredo Azzetto en Diego Broggio. Ze scoorden onder deze naam in 2002 een #37-hit met Point of view.

De podiumact van Booty Luv bestaat uit Nadia Shepherd en Cherise Roberts, voormalige leden van Big Brovaz, een zeskoppige act die in 2003 een #2-hit scoorde met Nu flow.
De doorbraak van Booty Luv kwam eind 2006 met de #7-hit Boogie 2nite, een bewerking van het themanummer van de Hed Kandi-avonden.
Hierna volgden kleinere successen met Shine en Don't mess with my man.
Begin dit jaar volgde de #10-hit Some kinda rush.

Deze week scoort Booty Luv de 5e hit van het album Boogie 2nite, want ze komen op #32 de Top 40 binnen met Dance dance.
Dat dansen een populair onderwerp voor muziek is, mag duidelijk zijn want Dance dance is de 153e dans-hit in de Top 40, na o.a. I don't feel like dancing, I wanna dance with somebody (who loves me), Dancing in the street en De vogeltjesdans.


De Nederlandse zangeres Miss Montreal werd op 22 september 1984 als Sanne Hans in Dedemsvaart geboren.
De afgelopen jaren was Sanne de zangeres van de Zwolse band Ysis.
In de afgelopen periode is het hard gegaan met de carrière van Sanne, wat ze mede te danken heeft aan een reclame van de smeerkaas Slankie. Hierin staat ze muziek te maken terwijl er om haar heen van alles gebeurt.

Daarnaast kon ze optreden in De Wereld Draait Door en het radioprogramma van Giel Beelen.
Intussen heeft Sanne een platencontract in de wacht gesleept en maakt deze week op #35 haar Top 40-debuut met Just a flirt onder de naam Miss Montreal.

Miss Montreal is na Miss Jane (It's a fine day, 1999) en Ms. Dynamite. (It takes more, 2002) de 3e Top 40-miss.
Het is voor haar alleen niet te hopen dat het net als bij de andere twee bij slechts 1 Top 40-hit zal blijven...


In de Amerikaanse R&B/hiphop/rap-scene was het 10 jaar geleden al mode met met Jan en alleman je plaatjes op te nemen.
De Nederlandse scene bleef in eerste instantie wat achter, maar de laatste tijd komen er steeds vaker platen van meerdere artiesten de Top 40 binnen.
Deze week is het weer zover, want op #37 vinden we Whoop whoop, een samenwerking van maar liefst 5 acts.

Hoofdact is DiceCream. Hij werd op 6 april 1984 als Jonathan Mangal geboren, was eerst lid van ADHD (1 hit) en scoorde zelf al met Vlinders in 2006. Deze week scoort DiceCream zijn 2e hit.
Verder doet the Partysquad mee. Deze act bestaat uit DJ Jerry en MC Ruben, oftewel Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout. Aangezien Jerry enige tijd geleden een ernstig auto-ongeluk heeft gehad, zal de inbreng van the Partysquad op Whoop whoop voornamelijk van Ruben afkomstig zijn. De single is de 7e Top 40-hit voor de groep.
De derde artiest op Whoop whoop is Reverse, die bij de Burgerlijke Stand ingeschreven staat als Sergio van Gonter. Hij deed begin dit jaar mee op Stuk van o.a. the Partysquad en scoort nu zijn 2e hit.
De Amsterdammer Darryl heet voluit Darryl van Gonter en is een neef van Reverse. Het is onduidelijk wanneer Darryl geboren is. De bronnen lopen uiteen tussen 30 of 31 oktober en ook het jaartal verschilt. Je vindt 1981, 1987 en 1988... Hij scoort in ieder geval deze week zijn 4e Top 40-hit.
Last but not least doet ook Sjaak op Whoop whoop mee. Hij heet eigenlijk Mehdi Chafi, werd op 24 september 1985 geboren en is een Amsterdamse rapper van Marokkaanse afkomst. Net als Reverse deed hij eerder dit jaar op Stuk mee en scoort deze week zijn 2e Top 40-hit.


De Nederlandse DJ Robert Abigail heet in het dagelijks leven Patrick Abergel en werd op 25 juni 1981 in Rotterdam geboren.
Sinds zijn 15e jaar draait Robert zijn platen in diverse clubs, voornamelijk in de buurt van Rotterdam, maar ook bijvoorbeeld in Bubbels in Purmerend en BLM9 in Bloemendaal.

In juni van dit jaar kwam zijn eerste single Mojito song uit.
Het liedje zelf was niet nieuw, want Robert had het al in 2006 gemaakt voor een commercial van het Cubaanse drankje Bacardi Mojito.
Ondanks dat er intussen een ander liedje in de commercials gebruikt wordt, is Mojito song dus pas dit jaar op single verschenen.
In eerste instantie leek de plaat alsnog te gaan floppen, maar mede dankzij de release van een remix-single begin oktober komt Mojito song deze week op #39 de Top 40 binnen en levert het Robert Abigail zijn Top 40-debuut op.


Deze week is Stop de tijd van Marco Borsato na 9 weken uit de Top 40 gevallen.
De single stond net zo kort genoteerd als voorganger Wit licht, maar waar Wit licht nog 288 punten bij elkaar wist te sprokkelen, blijft Stop de tijd op een schamele 261 punten steken.
Hierdoor is Stop de tijd de minst succesvolle #1-hit (van de 13) van Borsato geworden en bovendien de kleinste hit sinds de #16-hit Wat is mijn hart (met 110 punten), 8 jaar geleden.


In de albumlijst komt het nieuwe duettenalbum van Frans Bauer en Marianne Weber op #1 binnen.
Het is alweer de 10e #1-hit voor Frans Bauer in de albumlijst, waardoor bij Queen en U2 achter zich laat.
Alleen the Rolling Stones hebben met 13 stuks nóg meer #1-hits in de albumlijst weten te scoren.


In de albumlijst komen deze week 5 platen bij de beste 7 binnen.
Een tweetal artiesten maakt na jaren een comeback in deze lijst met direct de hoogste notering ooit.
Zo vinden we Black ice van AC/DC op #3. Het is de eerste notering voor de groep sinds 2000 en bovendien pas de 2e top 10-notering, na het #8-album Let there be rock uit 1978.
Daarnaast komt Met hart en ziel van Danny de Munk op #6 binnen. Het is zijn eerste notering sinds 1995 en bovendien pas de 2e top 10-notering, na het #9-album Danny de Munk uit 1985.


De 10 bestverkochte singles en downloads van dit moment:

 1  4 Infinity 2008 Guru Josh Project
 2  5 Sweet about me Gabriella Cilmi
 3  1 Ik hou d'r zo van Gerard Joling
 4  - Mojito song Robert Abigail
 5  6 Viva la vida Coldplay
 6  2 Show me love [2008 radio mix] Robin S
 7  7 Bring me down Nikki
 8  8 Mr. Rock & roll Amy MacDonald
 9  - Het levende bewijs Danny de Munk
10  - Do for love Sabrina Starke

Infinity 2008 is de 1e #1-hit voor Guru Josh Project in de saleslijst.


De 10 bestverkochte albums van dit moment:

 1  - Frans Bauer & Marianne Weber [2] Frans Bauer & Marianne Weber
 2  - Incredible Ilse deLange
 3  - Black ice AC/DC
 4  1 Wit licht Marco Borsato
 5  2 Oktober Bløf
 6  - Hart en ziel Danny de Munk
 7  - Evolver John Legend
 8  3 Perfect symmetry Keane
 9  6 This is the life Amy MacDonald
10  9 Viva la vida or death and all his friends Coldplay

Frans Bauer & Marianne Weber [2] is de 3e #1-hit voor Marianne Weber en alweer de 10e voor Frans Bauer in de albumlijst.
De andere #1-hits van Marianne Weber zijn Frans Bauer & Marianne Weber (3x#1 in 1997) en Tranen van geluk (1x#1 in 2007).
Frans Bauer stond eerder op #1 met Voor jou (3x#1 in 1996), Frans Bauer & Marianne Weber (3x#1 in 1997), Wat ik je zeggen wil (2x#1 in 1998), Frans Bauer & Corry Konings (1x#1 in 1999), Samen met jou (2x#1 in 1999), Dicht bij jou (2x#1 in 2002), 'n Ons geluk (12x#1 in 2003), Daar heb je vrienden voor (1x#1 in 2004) en Voor altijd (2x#1 in 2006).


Statistieken:
positie
Hoogste binnenkomer 22 Hot n cold - Katy Perry
Snelste stijger 10 (+11) It's London calling - kane
Snelste zakker 36 (-16) I kissed a girl - Katy Perry
Superstippen 2
Stippen 6
Nederlandstalig 6
NL product 13
Langstgenoteerd 4(17 wk) Sweet about me - Gabriella Cilmi
Binnenkomers 6
Oudste act
(Top 40-debuut)
13 (17/3/1984) Madonna


Verdwenen platen:
(not - hp - wk - pnt - titel - artiest)

40 10 11 195 In and out of love Armin van Buuren featuring Sharon den Adel
39  2 18 588 All summer long Kid Rock
37 27  4  37 Hot stuff EliZe
35  2 16 462 Ella elle l'a Kate Ryan
33  9 12 293 No air Jordin Sparks, duet with Chris Brown
31  1  9 261 Stop de tijd Marco Borsato