Week 37, 11 september 2004

O-Zone voert voor de 8e week de Top 40 aan met Dragostea din teï.

De single is bovendien voor de 9e week de bestverkochte single in Nederland (Sales Top 40) en dat is het langst sinds The ketchup song (Asereje) van Las Ketchup, dat 2 jaar geleden 10 weken lang de bestverkochte single was.


Nelly stijgt met My place van #3 naar #2.
Op de single zijn ook de vocalen van Jaheim te horen, maar omdat ze alleen ver weg in de kleine lettertjes ergens genoemd wordt, levert dit geen credit op.

Vorige week meldde ik al dat My place 3 samples bevatte.
Eentje hiervan was Come go with me, waar niet bij stond van wie het was, maar ik meldde dat het o.a. door Beach Boys was uitgevoerd.

Dankzij reacties van Hans van Erp en Henk Pieters is het raadsel inmiddels opgelost:
Come go with me van Beach Boys is een ander liedje met deze titel. Zij coverden het op een in 1978 geflopt album ; origineel van Dell-Vikings (1956).

Het liedje dat Nelly gesampled heeft, is echter geschreven door Kenny Gamble & Leon Huff. Dit zijn twee songwriters die veel liedjes schrijven voor artiesten die bij het Philadelphia International-label onder contract staan.
Het origineel van Come go with me is van Teddy Pendergrass. Het behaalde in 1979 in de Billboard R&B-lijst een 14e plaats en is afkomstig van het album Teddy uit 1979.
Teddy Pendergrass werd in 1969 drummer van Harold Melvin & the Blue Notes en in 1970 leadzanger van de groep. Hij ging in 1976 solo.


De laatste weken waren er enkele platen die er lang over deden om de top 3, #2 resp. de top 10 te halen.
Deze week hebben we er wéér eentje, want Ik ben je zat van Ali B feat. Brace stijgt in de 10e week van #5 naar #3 en staat voor het eerst in de top 3.

De laatste plaat die er minstens 10 weken over heeft gedaan om de top 3 te bereiken, was Just a little van Liberty X, dat op 17 augustus 2002 na 10 weken de top 3 wist te halen.
Recordhouders zijn Only a fool van Mighty Sparrow & Byron Lee & the Dragonairs (1978) en Just another day van Jon Secada (1992), die beiden 18 weken nodig hadden om de top 3 te bereiken. Only a fool deed het in de 15e week na een re-entry.


In de 3e week stijgt I want more van Faithless van #12 naar #10.
Het is na God is a DJ (#1 in 1998) en We come 1 (#2 in 2001) de 3e top 10-hit van Faithless.


Deze week hebben we slechts 2 binnenkomers.
Dit is geen record, want in het verleden is het al enkele keren voorgekomen dat er slechts 1 binnenkomer was.
Daarnaast bleven op 26 december 1970 alle platen staan en hadden we derhalve geheel geen binnenkomer.

De hoogste binnenkomer vinden we deze week op #16 en komt op naam van I like that van Houston featuring Chingy & Nate Dogg.
Houston is niet de eerste artiest met deze stad in de naam, want eerder hadden we al Whitney Houston, Cissy Houston en Thelma Houston.

Chingy heet in het echt Howard Bailey jr..
Hij brak vorig jaar oktober door met de #27-hit Right thurr.
Op dit moment staat hij ook genoteerd met Tipsy, samen met J-Kwon en Murphy Lee.
I like that is de 3e hit voor Chingy.

De carrière van Nate Dogg begon zijn Top 40-carrière in augustus 1994 met de #4-hit Regulate, samen met Warren G.
Nathaniel Dawayne Hale, zoals hij in het echt heet, moest daarna 6,5 jaar wachten op een volgende hit, maar daarna begon het toch wat sneller te lopen.
I like that is de 4e hit voor Nate Dogg.


Stellar Project is een samenwerking tussen de Italiaanse DJ/producer Stefano Sorrentino, de groep Phunk Investigation (bestaande uit Dick Carter en Nick Morris) en de Amerikaanse zangeres en actrice Brandi Emma.
Ze debuteren deze week op #39 met Get up, stand up.

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft dit liedje niets te maken met de gelijknamige #33-hit van Wailers, de groep rond wijlen Bob Marley.


In de albumlijst staat de musicalsoundtrack van Mamma mia! voor de 3e week op #1.
De hoogste binnenkomer staat op #6 en is voor Jannes, wereldberoemd in Noord en Oost Nederland en langzamerhand aan het doorbreken in de rest van het land. Zijn nieuwste single Dam dam stond onlangs op #14 in de Sales Top 40.
Op #13 komt Genius love company van de in juni op 73-jarige leeftijd overleden Ray Charles binnen. Het is na The legend lives uit 1981 pas het 2e hitalbum van Ray Charles.


Statistieken:
positie
Hoogste binnenkomer 16 I like that - Houston featuring Chingy & Nate Dogg
Snelste stijger 25 (+12) Viben - K-Liber
Snelste zakker 26 (-11) This love - Maroon5
Superstippen 3
Stippen 6
Nederlandstalig 5
NL product 7
Langstgenoteerd 28(16 wk) Everybody's fool - Evanescence
Binnenkomers 2
Oudste act
(Top 40-debuut)
16 (20/8/1994) Nate Dogg


Verdwenen platen:
(not - hp - wk - titel - artiest)

40 36  3 The sun is shining (down on me) DT8
34  3 15 Trick me Kelis