Week 45, 9 november 2002

Na de grote sprong naar de top, blijft Dilemma van Nelly featuring Kelly Rowland from Destiny's Child op #1 staan.
Dit was ook wel te verwachten, want van alle platen die van buiten de top 10 naar #1 stegen, waren er slechts 2 die het maar 1 week aan de top volhielden. De eerste was Kom uit de bedstee mijn liefste van Egbert Douwe, waar al van werd getwijfeld of het een echte #1 was, omdat de zanger een DJ bij Veronica was. De andere was Barbie girl van Aqua, dat direct moest wijken voor Something about the way you look tonight / Candle in the wind '97 van Elton John.

De fans van Nelly die het album Nellyville al hebben gekocht, zullen wel flink balen, want er is een nieuwe versie uit, waar o.a. Dilemma aan is toegevoegd.
Deze verkooptruc wordt de laatste tijd steeds vaker toegepast (vooral ook bij albums van K3), waardoor de vroege kopers van een album uiteindelijk extra geld moeten neerleggen om toch alle muziek van de act te hebben.


In de 3e week stijgt Dirrty van Christina Aguilera en Redman van #9 naar #3.
Voor Redman is het de hoogste notering ooit, want hij kwam nooit verder dan #7.
Voor Christina Aguilera is het de 4e top 3-hit. Van deze 4 top 3-hits had ze alleen bij Genie in a bottle niet de hulp van collega-artiesten.


Na de enorme sprong van vorige week, blijft Electrical storm van U2 op #4 staan.
Sterker nog: waarschijnlijk had de plaat al een stukje moeten zakken, maar blijft hij door de superstipregel staan.

Deze week verschijnt het album The best of 1990-2000. Op maandag 4 november eerst een limited edition met een bonus-CD vol B-kantjes en op 11 november de reguliere versie.
Bij het vorige verzamelalbum van de groep, The best of 1980-1990, werd de release op dezelfde manier aangepakt.


De nieuwe Alarmschijf staat al op #5. Het is Die another day van Madonna, dat in de 2e week van #11 naar #5 stijgt.
Het is inmiddels de 19e top 5-hit voor Madonna. De vorige was Music in 2000, de eerste Like a virgin in 1984.


Doordat The ketchup song (Asereje) van Las Ketchup van #3 naar #6 zakt, kan Shakira zich langzaamaan op gaan maken voor een feestje. De kans dat ze met Whenever. Wherever de hit van het jaar gaat scoren, is namelijk weer een stukje groter geworden.


Vorige week bleef Like I love you van Justin Timberlake in de 2e week op #10 staan. Deze week stijgt hij alsnog door naar #8.


De hoogste binnenkomer is Kut Marokkanen??! van Raymzter, de MC van wakker Nederland op #12.
De titel is een uitspraak van de Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk tijdens een gesprek met burgemeester Job Cohen. Oudkerk wist echter niet dat hij gefilmd werd.

Raymzter is een Nederlander van Marokkaanse afkomst, genaamd Raymon Renssen. Hij schreef n.a.v. deze uitspraak het liedje Kut Marokkanen??! en staat daarmee op #1 in de Clipchart van The BOX.

In het verleden hebben er wel vaker geslachtsdelen in de hitlijst gestaan. Voorbeelden zijn Short dick man van 20 Fingers en Dikke lul van de Dikke Lul Band.
In dat laatste liedje kwam ook de tekst Natte kut voor, dus wat dat betreft is een kut al voorgekomen.
Een pussy is al vaak in teksten voorgekomen, voorbeelden zijn de teksten van Outhere Brothers, (put your ass on my face, I love the way your pussy taste).
Ook in een artiestennaam is een pussy voorgekomen, namelijk Tokyo Ghetto Pussy, dat in 1996 een #3-hit scoorde met I kiss your lips.

In een titel is het vrouwelijk geslachtsdeel nog nooit voorgekomen, waardoor we deze week een nieuwe taboe-grens doorbreken in de Top 40.


Op #24 scoort Shakira haar 3e hit met Objection (Tango).
De single zou eigenlijk pas op 4 november uitkomen, maar gezien de #48 in de Mega Top 100, is óf de streetdate geschonden óf heeft de platenmaatschappij de release enige dagen vervroegd.
Shakira debuteerde dit jaar met Whenever. Wherever op #1 en ook de opvolger, Underneath your clothes wist [na 2 weken op airplay genoteerd gestaan te hebben] in 4 weken de #1 te bereiken.

Het wordt afwachten of Objection (Tango) de notering van de grootste 'tango'-hit van dit jaar Adiós nonino van Carel Kraayenhof en consorten (#2) zal kunnen evenaren.


Op opvallende binnenkomer vinden we op #25.
Shed my skin van D*Note staat al 4 weken in de Mega Top 100 en stijgt daar van #73 naar #62. De binnenkomst op #25 lijkt daardoor aan de hoge kant.
Sinds enkele weken telt de airplay echter extra sterk mee in de Top 40, doordat de regels enigszins zijn aangepast. Doordat de plaat afgelopen week Dance Smash was op Radio 538, wordt door de extra airplay de #25-positie gehaald.


Er valt geen touw meer aan de noteringen van I need a girl (part one) van P. Diddy featuring Usher & Loon vast te knopen.
In de 20e week stijgt de plaat weer van #34 naar #26 en hij staat inmiddels op #3 in de jaarlijst.


In de 3e week zakt Hold on to the world van Kane van #25 naar #33 en de groep lijkt hierdoor af te stevenen naar de kortste notering sinds de debuuthit Where do I go now uit 1999.


Na allerlei covers van platen uit de jaren '80, is het deze week tijd voor een cover van een plaat uit de jaren '90.
Op #35 komt DJ Boozywoozy binnen met One more try.
Het liedje is een cover van de gelijknamig #1-hit van Timmy T. uit 1991.

Voor DJ Boozywoozy is het de 3e hit, al scoorde hij als lid van de Klubbheads ook al hits én onder het pseudoniem Drunkenmunky.


In 1998 scoorde de Zweedse zangeres Robyn een #23-hit met Show me love.
Dit nummer moet je niet verwarren met Show me love van Robin S. uit 1993, waarvan een remix momenteel in de Tipparade staat.
Het is ruim 4 jaar stil geweest (althans in Nederland) rondom deze zangeres, maar deze week viert ze haar comeback met haar 2e hit. Ze komt namelijk binnen op #36 met Keep the fire burning.


De hits van de Red Hot Chili Peppers hebben tot nu toe minimaal 7 weken in de Top 40 gestaan, maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen.
In de 2e week zakt The zephyr song namelijk van #37 naar #40 en staat alleen nog maar genoteerd, omdat platen na 1 week de Top 40 nog niet mogen verlaten....


In de Album Top 100 staat Dicht bij jou van Frans Bauer voor de 2e week op #1.
Dit album verkoopt ruim 2 keer zoveel als de #2, Forty licks van de Rolling Stones.
De nummers 2 tot en met 5 hebben echter een close finish, want ze staan slechts enkele procenten van elkaar af.


Verdwenen platen:
(not - hp - wk - titel - artiest)

36 35  3 The answer is yes - Roméo
35  2 13 Tu es foutu - In-Grid
33  4 11 Get over you - Sophie Ellis-Bextor
30 18  5 You can say - Krezip
29 12  7 Got to have your love - Liberty X