Week 23, 8 juni 2002

Met Dansplaat staat Brainpower voor de 4e week op #1 en dat is even lang als Lopen op het water eerder dit jaar deed.
De laatste Nederlandstalige #1 die langer bovenaan stond was Onderweg van abel begin 2000.


Eminem klimt naar #2 met Without me en evenaart daarmee zijn hoogste notering ooit. Eind 2000 stond hij daar namelijk ook al met Stan.


What's luv? van Fat Joe (feat. Ashanti) stijgt van 12 naar 9 en daarmee scoort Ashanti haar eerste top 10-hit. Met Always on time met Ja Rule kwam ze niet verder dan #12.
Ook Fat Joe staat voor het eerst in de top 10.


De hoogste binnenkomer is voor K-otic. Met het nieuwe nummer Falling komen ze binnen op #11.
Strikt genomen is het de 4e hit voor K-otic, want Damn (I think I love you) was onder de naam Starmaker en bovendien met een groep van 12 leden i.p.v. 7. Inmiddels bestaat de groep overigens uit 6 personen, want eind 2001 heeft Sita de groep verlaten om zich volledig op haar solo-carrière te storten.


A thousand miles van Vanessa Carlton was vorige week de Alarmschijf en komt nu binnen op #16. Het is de debuuthit voor deze Vanessa en de verwachtingen zijn hoog gespannen.


De zangeres Ashanti domineert momenteel de Amerikaanse Billboard Hot 100. Enige tijd geleden stond ze zelfs tegelijk op #1 en #2. Het nummer Foolish komt deze week binnen op #18 en is haar 3e hit, na Always on time met Ja Rule en What's luv? met Fat Joe.


De grootste hit van dit jaar is Whenever. Wherever van Shakira. Deze plaat kwam op #1 binnen en stond 9 weken bovenaan.
Inmiddels is Shakira toe aan haar 2e hit en dat is Underneath your clothes dat deze week op #29 binnenkomt.


Eind 2000 leerden we de Sugababes kennen met Overload en Run for cover. Inmiddels zijn ze terug met hun 3e hit, Freak like me.
Deze plaat, die enkele weken geleden al op #1 in de UK stond, is een cover van Freak like me van Adina Howard (#29 in 1995) op de muziek van Are friends electric? van Tubeway Army (#9 in 1979). Het plaatje komt binnen op #32.


DJ Boozywoozy is 1 van de 3 leden van de Klubbheads. Dit jaar scoorde hij ook solo een hit met Party affair. Voor zijn nieuwe single, Jumpin' around", maakt hij gebruik van de vocalen van Pryme, die in de eerste helft van de jaren '90 5 hits scoorde als lid van de Sonic Surfers. Toen gebruikte hij overigens nog de naam Phryme.


Met Better off alone (#9) brak DJ Jurgen in 1999 door. Nadat zangeres Judy doorging als Alice Deejay, scoorde DJ Jurgen nog een #5-hit met Higher and higher. Inmiddels is het tijd voor de 3e hit. One step away komt deze week binnen op #39.


De hekkensluiter van deze week is één van de 8 binnenkomers van deze week. Tweet heeft als achtergrondzangeres meegedaan op het laatste album van Missy "Misdemeanor" Elliott: Miss E ...so addictive en heeft zodoende eigenlijk ook een klein beetje een hit met 4 my people. Als dankje wel heeft Missy ook meegedaan op het album van Tweet. Hun nummer Oops (Oh my) komt deze week binnen op #40.
Het is de 5e plaat die dit jaar op #40 binnenkomt, vorig jaar waren dat er totaal 18.


Verdwenen platen:
(not - hp - wk - titel - artiest)

40 37  2 One step too far - Faithless featuring Dido
38 25  5 Born to bounce - Brooklyn Bounce
37 14  9 Whenever you will go - the Calling
34  6 13 From Sarah with love - Sarah Connor
33  2 17 The world's greatest - R. Kelly
32  3 14 Escape - Enrique [Iglesias]
31  1 12 Like a prayer - Mad'house
28  9  4 Me & you - Belle Perez & Jody Bernal