Week 22, 1 juni 2002

Dansplaat van Brainpower staat voor de 3e week op #1.


Ronan Keating staat op #2 met If tomorrow never comes en daarmee scoort hij zijn hoogste notering ooit. Eerder kwam hij nooit hoger dan #5.
Als lid van Boyzone kwam hij in 1998 tot #1 met No matter what.


Rapper Eminem scoort zijn 7e Top 40-hit en wat voor n!! Hij komt met Without me direct binnen op #3.
De hoogste notering die Marshall Mathers, zoals Eminem echt heet, ooit haalde was nummer 2 met Stan.
Binnenkomen in de top 3 gebeurt niet al te vaak; het is totaal iets van 25 keer voorgekomen. Eerder dit jaar hadden we Whenever. Wherever van Shakira die op 1 binnenkwam. De vorige #3-entry was ruim een jaar geleden Uptown girl van Westlife.


So I begin van Galleon stijgt 10 plaatsen naar #13 en dat is mede te danken aan de nominatie tot Radio 538 Dance Smash vorige week. De extra airplay helpt de plaat wat extra omhoog.


De Hagenezen van Kane scoren hun 7e hit met Rain down on me. Het is de 3e hit van het album So glad you made it en al deze singles zijn tot Alarmschijf uitgeroepen.
Kane zal op 30 juni aantreden op Parkpop in Den Haag. Andere acts zijn o.a. Di-rect, Within Temptation en Suzanne Vega.


De Ieren van Westlife scoren met Bop bop baby hun 12e hit, maar tot nu toe hebben ze pas 2 maal de top 10 gehaald.
De binnenkomst op #21 is een goede eerste stap, maar het zegt niet alles. Voorbeeld is I lay my love on you dat niet hoger kwam dan de 20e positie waar hij op binnen kwam.


De dames van Atomic Kitten zijn terug. Vorig jaar scoorden ze 3 hits, waar onder de #1 Whole again en nu scoren de dames uit Liverpool hun 4e hit met It's OK.


Op 8 mei 1982 stond I love rock 'n' roll in de versie van Joan Jett & the Blackhearts 1 week op #1 in de Top 40. Nu, 20 jaar later, scoort Britney Spears haar 12e hit met een cover van dit nummer. Ze komt binnen op #30.


Een cover van een plaat die niet verder dan de Tipparade kwam, kan wel eens een grote hit worden. Recent voorbeeld is Heaven, dat in de versie van Bryan Adams in de Tipparade bleef hangen en voor DJ Sammy een grote hit werd.
Nu hebben we Sunglasses at night. In 1984 stond het origineel van Corey Hart in de Tipparade en deze week komt de versie van Tiga & Zyntherius op #35 in de Top 40 binnen.


De Turk Tarkan scoorde 2 hits in de Top 40: Simarik en Sikidim (Hepsi senin mi?).
Sikidim werd enkele jaren vr de notering van Tarkan al een tip voor Max, die er Zin in jou van maakte.
Nu is het tijd voor een cover van Simarik: Holly Valance, net als o.a. Kylie Minogue afkomstig uit Neighbours, scoorde met Kiss kiss al een #1 in Engeland en komt nu in Nederland op #36 binnen.
Tarkan bereikte met het origineel #3, dus heeft Holly Valance nog een hele weg te gaan om dit te verbeteren.


Verdwenen platen:
(not - hp - wk - titel - artiest)

40 29  5 Hard to say I'm sorry - Aquagen
39 36  3 Awakening - Rank 1
38 36  3 U-turn - Usher
36  4 10 The riddle - Gigi d'Agostino
32 19 10 A new day has come - Cline Dion
31 16 16 Heaven - DJ Sammy & Yanou feat. Do
25 20  3 Put your hands up for Pierre - Red & White Crowd