Hitfeiten

Week 7

Vanwege een cursus van the Chartsman, heeft de update van deze site deze week een vertraging opgelopen.
Mijn excuses voor het ongemak.

Bij deze bedank ik Jeroen Hoogers, Ren van de Drift en Olav van Dijk voor het voorbereiden van deze hitfeiten.


Puf / Schudden van Def Rhymz staat voor de 2e week op nummer 1 en dat is een persoonlijk record voor Dennis Bouman, want met Doekoe kwam hij niet verder dan 1 week op nummer 1.


Vorige week kwam Jelle van Slimme Schemer ft. Tido binnen op nummer 3. Deze week staat die plaat daar ook. Het is de 2e keer dat dit gebeurt, want ook De bestemming van Marco Borsato bleef in 1998 in z'n 2e week op nummer 3 staan. Uiteindelijk steeg hij in de 4e week alsnog naar nummer 1, dus het kan altijd nog voor Jelle, al voorspellen de voorlopige cijfers voor de lijst van volgende week niet veel goeds.


De hoogste binnenkomer is op nummer 4 It wasn't me van Shaggy, de Alarmschijf van vorige week.
Het is een kleine 5 jaar stil geweest rondom deze zanger, die eerder al hits scoorde met o.a. Oh Carolina (#6 in 1993) en Boombastic (#4 in 1995).

I wasn't me is de 5e hit voor Shaggy en de eerste notering sinds That girl op 24 augustus 1996.


De plaat van Shaggy is de 9e plaat die in een regulieren Top 40 (dus niet de eerste lijst) binnenkomt op nummer 4. Voor een overzicht verwijs ik naar de hoogste binnenkomers bij de records op deze site.
De vorige nummer 4-entry was Wild wild west van Will Smith in 1999. Dat was de eerste nummer 4-entry in 30 jaar tijd.


Na de reuzensprong van vorige week (34 naar 7), blijft Stuck in a moment you can't get out of van U2 op nummer 7 staan en dat komt mede omdat de verkopen gewoonweg niet toenemen. De kans bestaat zelfs dat de plaat blijft staan vanwege de superstipregel.


Na 1 weekje van afwezigheid, is Can't fight the moonlight van LeAnn Rimes weer in de Top 10 te vinden. De plaat staat in totaal nu 9 weken in de Top 10.


Vorige week zakte Rollin' van Limp Bizkit in de 3e week een plaatsje, maar deze week boekt hij 3 plaatsen winst en komt op 16 terecht.


De langstgenoteerde plaat van deze week is Luna van Alessandro Safina, die in de 15e week op nummer 18 staat.
De laatste keer dat een klassiek getinte plaat de langstgenoteerde single in de Top 40 was, was in 1997 Time to say goodbye van Sarah Brightman & Andrea Bocelli, dat in totaal 21 weken genoteerd stond.


Op nummer 32 komt How many licks van Lil' Kim featuring SisQ binnen.
Het is de 2e hit voor Lil' Kim, want in september 1997 kwam ze al tot nummer 30 met Not tonight. Overigens was zij een aantal jaren geleden betrokken bij een schandaal in de rapwereld, want zij was zwanger van de Notorious B.I.G., terwijl hij getrouwd was met Faith Evans.

Voor SisQ is het de 5e hit, waarvan Thong song vorig voorjaar tot nummer 3 kwam.


Onder het motto 'Beter laat dan nooit' alsnog het volgende bericht:
Independent women part I (Charlie's Angels OST) van Destiny's Child zakt in de 14e week van 26 naar 34.
Het is niet de eerste hit die over Charlie's Angels gaat, want de bijbehorende film is het vervolg op een oude serie. In 1978 scoorde Donna Lynton een #24-hit met (Theme from) Charlie's Angels.


Op nummer 36 debuteert Planet Funk met Chase the sun. Deze plaat was vorige week de 538 Dance Smash en scoorde genoeg airplay om in de Top 40 terecht te komen.


Op nummer 37 komt Pop ya collar van Usher binnen. Het is de 4e hit voor Usher, die in november 1997 debuteerde met You make me wanna.
Zijn laatste notering scoorde hij op 8 augustus 1998 met My way en na anderhalf jaar is hij dus terug.


De Alarmschijf is Nobody wants to be lonely van Christina Aguilera & Ricky Martin en staat op nummer 1 in de Tipparade.
Het is de 2e Alarmschijf voor Ricky en de 4e voor Christina.


Tot slot nog een opvallende notering (of beter gezegd geen notering):
Vorige week bleef Upside down van A*Teens op nummer 1 in de Tipparade staan. Blijkbaar hadden de samenstellers van deze lijst het idee dat de plaat nog de Top 40 zou halen. Terwijl die single deze week in de Mega Top 100 stijgt van 43 naar 31, verdwijnt de plaat uit de Tipparade zonder in de Top 40 te belanden!!


De verdwenen platen:

40 35  2 Ongelofelijk Good Times
38  1 21 Wr bisto Twarres
37  3 14 Oh bambolero Jody Bernal
32 26  4 Not that kind Anastacia

Not that kind stond al eerder in de Top 40 en heeft in totaal een 26e positie en 6 weken gehaald.


Tot zover deze week,
the Chartsman