Hitfeiten

K3 - Heyah mama

Dit is een ingezonden artikel door Wim van Laerhoven uit Rotterdam.
Dank aan René van de Drift voor enkele correcties.

K3 past in een interessant rijtje, namelijk "nationale songfestivaltitels uit het buitenland, die in Nederland een hit waren.

In ieder geval waren dat (voor zover ik weet!), voor België Anne van Clouseau (tip), voor Zweden Ring Ring van Abba en Bang-a boomerang van Sven en Lotta (tip).
Voor de UK How to mend a broken heart van de Guys en Dolls, voor Duitsland Gute Nacht Freunde (weliswaar in een andere versie dan die van Reinhard Mey, maar toch nog Songfestival Duitsland 1972).

De titelsong van de cd Op dit moment van Willeke Alberti (wel in de megachart, niet in de top 40 van de top 100) was een liedje dat Mieke ooit zong in een Belgische nationale finale.

K3's Heyah Mama was vorig jaar een inzending in de Belgische finale en past dus in de serie "hadden ze dat maar gekozen".

Natuurlijk is de grootste Nederlandse inzending nog altijd Fantasy Island van the Millionaires, geen winnaar bij onze finale, maar wel een hit in de Top 40 en een Top 10 hit in Engeland, daar in de versie van Tight Fit.

Tot slot nog een tip uit 1984 die in de voorronde van de UK in 1983 door de groep Casablanca werd gezongen: onze eigen Suzanne Michaels met With Love.